Syreni Śpiew Koneser
Legendarny i pierwszy w Polsce Whisky & Cocktail bar z muzyką na żywo, który funkcjonował w latach 2012-2017 na warszawskim Powiślu.
Dobór detali, jakość trunków i autorski program muzyczny były głównymi składowymi sukcesu Syreniego Śpiewu.
7 września długo zapowiadany Syreni Śpiew powrócił na mapę stolicy w nowej formule – Syreni Śpiew Koneser.
Z Szarej przenieśliśmy się do XIX wiecznej Fabryki Wódek Koneser na Pradze.
Na miejscu spotyka nas połączenie przestrzeni postindustrialnej z żywą tkanką miejską.
Stary magazyn i niesamowita historia. Ściany przesiąknięte spirytusem.
4 poziomy, 4 bary, 3 sceny oraz zimowy ogród.
Czynny 7 dni w tygodniu, od późnego rana do nocy. Rozbudowany kalendarz wydarzeń artystyczno-kulturalnych i niezmiennie muzyka na żywo.
Połączenie najwyższej klasy koktajli oraz prawdziwego neapolitańskiego pieca do pizzy.
Syreni Śpiew w nowej formule to także śródziemnomorska restauracja czynna 7 dni w tygodniu. Od wczesnych godzin lunchowych, do późnych kolacji.
Jak podkreślają właściciele – „najważniejszy dla nas jest ten sam niezmienny klimat, Ci sami wspaniali Goście.
Naszą misją jest tworzyć wspomnienia.
Nie chcemy się ograniczać.
Oryginalny piec do pizzy ściągnęliśmy z Włoch, wyciągarkę do show, które odbywa się na wysokości 12m z USA, Burlesque z Pragi. Jesteśmy gotowi na prawdziwe SHOW i Zabawę, a także stawić czoło najlepszym śródziemnomorskim restauracjom”
Dodatkowo na każdy dzień tygodnia został zaplanowany plan wydarzeń kulturalno-eventowych.
Od stand-upów i teatrów improwizowanych, po burlesque show, czy aperitivo przy muzyce na żywo, a także wieczory jazzowe.
Muzyka na żywo to wciąż jeden z bazowych elementów Syreniego Śpiewu, dlatego obecna jest prawie każdego dnia.
Sprawdźcie sami. Poczujcie to sami. Zobaczcie to sami. Spróbujcie tego sami.
Twórcy konceptu: Norbert Redkie oraz Hubert Karsz.
Norbert Redkie, Założyciel i pomysłodawca projektu Grupa Warszawa. Executive chef, odpowiadający za całościową kreację kuchni oraz wnętrza Syreni Śpiew Koneser.
Weganin, którego pasją jest gotowanie i podróże.
Hubert Karsz, mózg operacyjny. Od 2011 roku Główny Partner oraz Dyrektor Generalny Grupy Warszawa, który pracuje przy otwarciu każdego nowego konceptu. Od momentu tworzenia jego strategii, po budowanie zespołu, dobór ekipy budowlanej, organizację eventów, a także przy realizacjach zewnętrznych dla największych klientów.
-
Głosowanie zakończone